Ornamente deosebite, meşteşugite cu multă dăruire, simţ estetic şi atenţie la calitatea lor, numai bune pentru a transforma un brad, chiar şi artificial, în ceva aparte, unic pentru o zi deosebită. Sunt un mic spiriduş al moşului, din mâinile căruia răsar zi de zi lucruri frumoase şi aparte.
Vă invit să descoperiţi micile minunăţii. Mai multe despre mine aflaţi pe blogul http://artadar.blogspot.com

miercuri, 14 noiembrie 2012

Găletuşe din carton, cu suprafaţă în relief

Găletuşele din carton le-am chituit formând acest relief. Sunt pictate cu acrilice şi lăcuite.


....................................
încă o serie de găletuşe cu suprafaţa exterioară în relief

........................................
Am mai lucrat o serie, în toate culorile curcubeului, plus sidef şi cu interior alb acoperit cu un laviu sidefat.

Up după un an... 23 noiembrie 2015
În 2014 am lucrat o serie de găletuşe asemeni celor roşii, câte 4 din fiecare culoare a curcubeului plus sidef, pictate cu alb la interior şi lăcuite cu lac pe bază de apă.
Acum o săptămână am vrut să pozez toate ornamentele lucrate anii trecuţi şi am constatat cu stupoare după ce le-am scos din cutie că toate erau îngălbenite! Acel lac a urâţit mai ales unde era fond alb. Lacul era special pt. decoupage, transparent la uscare, rezistent la apă şi alte substanţe, destul de scump, dar s-a dovedit un dezastru din punct de vedere estetic...
A trebuit să repictez complet găletuşele, acoperind efectul de sidef...Doar pe cele aurii nu le-am repictat la exterior, ci doar şlefuit mai mult, îndepărtând albul devenit galben...Le-am pictat doar gura albă.
Acum arată aşa. Nu le-am mai lăcuit, că de fapt nici nu au nevoie de lac. Culorile acrilice sunt rezistente la apă şi frecare, iar în brad nu se toarnă apă...nici ornamentele nu sunt pt. pus în ele ceva umed, ci bombonele, sau mici cadouri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu