Ornamente deosebite, meşteşugite cu multă dăruire, simţ estetic şi atenţie la calitatea lor, numai bune pentru a transforma un brad, chiar şi artificial, în ceva aparte, unic pentru o zi deosebită. Sunt un mic spiriduş al moşului, din mâinile căruia răsar zi de zi lucruri frumoase şi aparte.
Vă invit să descoperiţi micile minunăţii. Mai multe despre mine aflaţi pe blogul http://artadar.blogspot.com

sâmbătă, 5 noiembrie 2011

Globuri 2D din FIMO şi şerveţele

Am decupat aceste imagini de globuri, dintr-un pachet de şerveţele imprimate şi le-am lipit faţă-spate pe o bază din polimer crud. După coacere de 30 de minute, le-am polizat pe contur, le-am pictat cu acrilic auriu şi pastă de relief transparentă şi le-am lăcuit cu două straturi de ecolac. Au zale groase, lipite la capete şi de glob, pentru a nu scăpa elasticul alb.
Citind descrierea, poate vi se pare uşoară fabricarea lor. Nu spun chiar toate etapele, de câte ori le-am luat în mână pe fiecare, doar că am trudit la ele foarte multe ore, chiar zile.
Dupa coacere unele piese s-au deformat, bombat, deci nu mai repet experienta, plus ca lutul polimeric e destul de scump si la realizarea acestui tip de ornament se consuma mult. Mai bine tai formele din placaj.
Formele sunt decupate din foaie de 2 mm. Inima are dimensiunile de 6,5 x 7 cm - preţ 7 lei, globul de 6 x 6 cm - preţ 6 lei şi conul 3,3 x 6 cm - preţ 5 lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu