Ornamente deosebite, meşteşugite cu multă dăruire, simţ estetic şi atenţie la calitatea lor, numai bune pentru a transforma un brad, chiar şi artificial, în ceva aparte, unic pentru o zi deosebită. Sunt un mic spiriduş al moşului, din mâinile căruia răsar zi de zi lucruri frumoase şi aparte.
Vă invit să descoperiţi micile minunăţii. Mai multe despre mine aflaţi pe blogul http://artadar.blogspot.com

duminică, 18 decembrie 2011

Expunere de ornamente la Galleria Mall din Buzău

Pe 19 noiembrie am expus acest panou la Galleria, la etaj. Este plin de ornamente unicat, sau serie mică, toate fiind modelate din FIMO. Cât am aşteptat vizitatori, am mai modelat câteva, că parcă nu-s destule. Cu excepţia figurinei Moş Crăciun, toate sunt de vânzare.
Am expus şi ornamentele din mărgeluţe, că n-au avut loc aici şi de asemenea un panou cu bijuterii handmade şi nenumărate alte lucruşoare.
Am modelat FIMO în public, dar de data asta numai în nuanţe de albastru.
Am format un cane pentru fondul oamenilor mai mai şi mai mititei, ce erau copţi mai înainte. "Oameni de zăpadă copţi" :D cum sună ! :)) Dar asta e...după modelare, FIMO se coace-n cuptor timp de 30 min, la 110 grade Celsius.
Am mai zis un cuvânt ce vi se pare bizar "cane". Este modelul ce apare în secţiunea unui cilindru, sau prismă, de FIMO combinat anume din mai multe culori, care se transmite identic de la un capăt la celălalt, oricât de mult s-ar micşora diametrul cilindrului. Iniţial un cane poate avea un diametru de 3-4 cm, chiar şi mai mare şi treptat i se reduce diametrul, obţinând prin feliere pastile pentru pandantiv/broşă, cercei, inele, nasturi şi chiar pentru aplicaţii pe unghii (ex. fulgii de zăpadă).
În imaginea aceasta, omuleţii cu fes verde, au fost tăiaţi dintr-un cane 1 x 0,5 cm, iar fulgii dintr-unul şi mai mic, ce le-am copt anul trecut. Acum am format cane-ul în degrade şi am aplicat feliuţele coapte.
Oamenii de zăpadă cu fular şi pălărie, i-am compus individual, dar la fular am folosit un cane precum cel modelat cu albastru, ce îl vedeţi pe geam.
Acasă am continuat modelarea şi după coacere, am făcut bijuterii albastre şi mai am multe piese încă nemontate pe baze de inel şi broşă, că nu mai am din cele argintate şi aurite.
............................................................
Pe 26 noiembrie am  expus iar panoul cu ornamente şi unul cu bijuterii, în mare parte în nuanţe de albastru, unele mai mai vechi, dar şi multe făcute din acest cane-ul cu dungi şi din resturile rămase de la matriţare, plus cele modelate tot la Galleria, în cele două sâmbete dinainte, transformate în ornamente, seturi de bijuterii, broşe, brelocuri, etc.
Am lucrat cu mărgeluţe şi pietre semipreţioase cercei, coliere, seturi.
............................................................
Pe 2 decembrie am deschis iar standul, tot singură şi am modelat din FIMO ce vedeţi pe acest platou
Cilindrul are in secţiune modelul cu spirală.
Din aceste piese voi forma bijuterii şi magneţi pentru frigider, sau broşe, pandantive, ornamente.
Pe 3 decembrie am expus în acelaşi loc, în apropiere de "Castelul magic" şi am modelat mai bine de 4 ore acest cane mozaic, foarte complex. L-am transformat în bijuterii ce le-am pus în vânzare aici si aici
Deşi am anunţat pe netlog, facebock, că expun şi lucrez ceva interesant, n-a venit nimeni dintre cunoscuţi măcar, să vadă cum transform nişte blocuri de culoare uniformă în acest model. Eu ofeream informaţii gratis, altele cer bani pentru aşa ceva.
................................................
Sâmbăta pe 10 am expus  în acelaşi loc am lucrat steluţe din mărgeluţe şi sârmă.

......................................
Sâmbătă 17 am expus în acelaşi loc, tot singură. Am lucrat un lănţişor din mărgeluţe, pentru bradul natural ce-l îngrijesc de-un an. I-am lucrat şi ornamente mititele şi abia aştept să-l împodobesc.
Cât am expus am vândut câteva bjuterii şi niciun ornament nu a părăsit panoul...nici măcar o steluţă la 2 lei.

Sâmbăta viitoare nu mai expun la Galleria. Se va deschide o expoziţie cu tema sărbătorilor de iarnă, la Biblioteca Judeţeană din Buzău,  începând de pe 21 decembrie. Voi amenaja o vitrină cu câteva ornamente, iar cu celelalte îmi voi decora bradul.

La Galleria voi mai expune ornamente noi la anul, prin noiembrie, dar în februarie voi expune mărţişoare şi bijuterii cu temă de primăvară. Despre acea expoziţie voi scrie in blogul artadar.


4 comentarii:

 1. Dora, tu mai si dormi? Este incredibil cate faci si ce frumos a crescut ornamentebrad!!!! Felicitari! Numai furmuseti!

  RăspundețiȘtergere
 2. Dar de unde ştii tu că am stat toată noaptea trecută să aranjez acest panou cu fond negru ? :))
  Tot înnodând şi deznodând la aţele cerate, ce susţin fiecare piesă pe panou, de plasa din fibră de sticlă ascunsă de pânza neagră, nici n-am simţit cum s-a făcut ora 5.30 !!!
  M-am trezit la 8.30 şi-am continuat aranjarea...până la 15.30...bine, că în acest timp am şi finisat pastilele cu omuleţi şi fulgi, am scris etichete cu mâna, unele le-am ambalat...le-am pozat, editat pe toate...muncă nu glumă ! :))
  Tu, ca primă comentatoare la acest blog, vei primi un premiu de bun venit, nişte ornamente, numai să-mi trimiţi adresa.
  De asemenea o premiez pe cea care mi-a vizitat prima blogul. E colegă pe decupaj.com. Poate-mi răspunzi până luni, când vreau să duc coletele.

  A, mulţumesc frumos pentru felicitare ! Blogul va creşte în continuare, în paralel cu celălalt cu bijuterii.

  RăspundețiȘtergere
 3. Dora, nu am de unde sa stiu cat dormi tu. Insa stiu ca toate astea nu se fac intr-o ora.
  Am evitat sa raspund ieri. Ca sa ajungi la posta :) Te rog sa faci o bucurie vreunui copil sau vreunui batran cu ceea ce vroiai sa-mi trimiti mie. Nu am nici un merit. Eu ma simt binevenita si am sa revin. Spor in toate!

  RăspundețiȘtergere
 4. Am glumit, normal ca nu aveai de unde stii. Poate doar vecinii.
  N-am ajuns inca la posta, ca mai am putin de lucru la surprize pt. colege, dar voi face cum doresti :) Oricum, vei ramane prima care a comentat si deocamdata, singura.
  Iti multumesc de vizite, de comentarii si-ti doresc toate cele bune ! @->- @->- @->-

  RăspundețiȘtergere